S&P500 sluit voor het eerst boven 1.700 punten

Onder impuls van goede cijfers over de Amerikaanse economie sloot de S&P500 gisteren voor het eerst in de geschiedenis van de index boven de 1.700 punten. Afwachten of dat tot hoogtevrees leidt bij beleggers. In vergelijking met de voorbije dagen valt de stroom bedrijfsresultaten vrijdag alvast mee.

Macro-economische resultaten worden in de VS tegenwoordig altijd op een heel gevoelige balans gelegd. De cijfers moeten goed zijn, maar niet te goed. Anders kan de Fed gedwongen worden om sneller dan voorzien te beginnen snoeien in het stimulusprogramma. Voorlopig blijft dat evenwicht behouden.

Vrijdag komt er weer een rits macro-economische indicatoren van over de plas. Er zijn cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt, de inflatie, de fabrieksbestellingen en de persoonlijke inkomens en bestedingen.

Op bedrijfsvlak begint de vloedgolf aan bedrijfsresultaten wat uit te deinen. In Brussel staan er voorbeurs wel nog twee belangrijke exemplaren op het programma, te weten Ageas en Arseus.

Ook elders in de wereld ligt het tempo lager, maar staan er niettemin nog enkele belangrijke kwartaalresultaten geprogrammeerd. Het gaat dan onder meer om Allianz, AXA, Royal Bank of Scotland, Berkshire Hathaway en Chevron.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud