Solvay: smartphones vs. schaliegas

Dinsdag ging de Chinese beurs lager, maar een beurspandoering, die de twijfels over de tweede grootste economie ter wereld verder zou doen oplaaien, bleef uit. De Europese beurzen konden dus gemakkelijk hoger klimmen. De Eurostoxx 50, de korf van 50 Europese steraandelen, ging 1,2 procent hoger. De Europese beurzen werden eigenlijk enkel afgeremd door een zwak Amerikaans consumentenvertrouwen. Dat donderde terug naar het laagste peil in 4 jaar. 

De Bel20 was wel een Europees achterblijvertje. Het stevige verlies van UCB ( (-3,6%, 67 euro) na tegenvallende testresultaten voor de derde en laatste testfase voor zijn middel tegen Lupus woog op de Brusselse beurs. Op de Brusselse beursvloer is het seizoen van de halfjaarresultaten nu trouwens echt losgebarsten. Woensdag volgen Ontex, Melexis en als Bel20'er Solvay. Sterke rugwind van dollar en smartphones, tegenwind van de olie- en gascrisis. Dat zijn de belangrijkste ingrediënten voor het kwartaalrapport van Solvay.

Terwijl de Europese beurzen even afgeremd werden door het Amerikaans consumentenvertrouwen, liet Wall Street zelf zich dinsdag daar niet door uit zijn lood slaan. Een rijtje fraaie bedrijfsresultaten - van onder meer Merck, Pfizer en UPS - loodsten de Amerikaanse koersen vlot hoger, tot een winst van ongeveer 1 procent. Het is woensdag uitkijken naar de koersreactie van Twitter, na andermaal zwakke resultaten. Woensdag nabeurs probeert Facebook beter te doen. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud