Sombere Amerikaanse ceo doet beurzen aarzelen

De stemming op de Europese beurzen werd maandag vooral bepaald door de eurodeal die vrijdag uit de brand werd gesleept. Eerst werd die op applaus onthaald, maar gaandeweg werd duidelijk dat het akkoord niet al te veel om het lijf had. Toen na de middag dan nog eens een onverwacht belabberd cijfer over de toestand van de Amerikaanse industrie binnenliep, brokkelden de winsten dan ook af.

Dinsdag beginnen de beurzen niettemin met een overwegend positief rapport aan de nieuwe handelsdag. Wall Street wist zich uiteindelijk namelijk nog op te trekken aan een reeks overnames, zowel in de farmasector als in de software- en technologiesector.

Afwachten of er dinsdag nog zo'n stroom positief nieuws opduikt, aangezien de agenda vrij leeg oogt. Wanneer dan de cijfers over de fabrieksbestellingen in mei (16 uur) het tegenvallende ondernemersvertrouwen in de industrie bevestigen, zou het wel eens een rode handelsdag kunnen worden. Het enige geluk zou dan zijn dat Wall Street maar een korte handelssessie tegemoet gaat. Op de vooravond van de nationale feestdag op 4 juli, houdt Wall Street het al om 19 uur Belgische tijd voor bekeken.

Het enige andere geplande nieuws zijn cijfers over de producentenprijzen in mei in de eurozone, voorzien om 11 uur.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud