Advertentie

Stortvloed van resultaten

Liefst vier Bel20’ers maken vanmorgen de kwartaalresultaten bekend: Ageas, Bekaert, Ontex en ING. Daarmee is de kous nog niet af want ook Ahold Delhaize rapporteert voorbeurs. Voorts komen Kinepolis, IBA en Qrf met kwartaalupdates.

Bij Ageas werd het eerste kwartaal van 2016 gekleurd door twee uitzonderlijke elementen: de Fortis-schikking en de terreuraanslagen in Brussel. Daardoor dook de verzekeraar netto voor 634 miljoen euro in het rood. Analisten rekenen op een forse verbetering in de eerste drie maanden van het jaar tot een nettowinst van 99 miljoen euro. Het is uitkijken hoe de Britse activiteiten, die in het vierde kwartaal op de resultaten wogen, het intussen doen.

Ahold Delhaize heeft een goed kwartaal achter de rug, denken analisten. Met uitzondering van België zien ze overal omzetgroei, 2,8 procent in totaal. De onderliggende ebitda-marge zou iets verbeteren tot 6,6 procent en de nettowinst nagenoeg stabiel blijven.

Naast de resultaten staat er ook verschillende algemene vergaderingen op het programma. Dat is onder meer het geval bij Bekaert, Bpost, Brederode, Cofinimmo, IBA, Kinepolis en Smartphoto.

De Europese beurzen wonnen dinsdag nagenoeg het terrein terug dat ze maandag, na de verkiezingsoverwinning van Macron, hadden verloren. Euronext Brussel bleef achter doordat zwaargewicht KBC ex dividend noteerde. In New York zakten de Dow Jones en de S&P500 lichtjes; de Nasdaq Composite steeg daarentegen met 0,3 procent.

Dinsdagavond was er nog een belangrijk persbericht van een van de micro-aandelen op Euronext Brussel: de plantageholding KKO. De uitbouw van de grote plantage in Ivoorkust die KKO voor ogen heeft, kent verschillende moeilijkheden zodat de plannen worden aangepast. KKO is tegelijk op zoek naar extra middelen en zelfs naar strategische partners om zijn project te realiseren.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud