Tacktime!

De Europese beurzen surften gisteren mee op de recordkoers van Wall Street de dag voordien. De Europese koersen wonnen gemiddeld 0,7 procent, maar de Bel20 moest het stellen met een winst van 'maar' een halve procent, door de druk van zwaargewicht GDF Suez (18,82 euro, -0,8%). Deceuninck (+9,6%) stal wel de show in Brussel na zijn Turkse overname en bijpassende kapitaalverhoging. Agfa-Gevaert (+4,2%) kreeg een upgrade in de aanloop naar zijn halfjaarrapport morgen.

UBS-analist Alberto Gandolfi ververste zijn model voor GDF Suez met een mogelijk permanente sluiting van de Belgische kerncentrales. Dat scenario zou zijn verwachte winst per aandeel in 2017 met 7 procent terugdringen tot 1,25 euro, wat 15 à 20 procent onder de consensus ligt. 'De markt is te optimistisch over de winst en de dividendgroei', stelt Gandolfi.

Over de plas ging Wall Street lustig door op zijn zegereeks. De markten boekten bescheiden winsten van 0,2 à 0,3 procent. Dat was te danken aan het Amerikaanse consumentenvertrouwen, dat in augustus op het hoogste peil sinds oktober 2007 noteerde. Analisten verwachten een sterk najaar voor de Amerikaanse economie, wat de beursrally nog wel even gaande kan houden. 

Bij ons naderen we vandaag stilaan de eindstreep van het resultatenseizoen. Vooraleer donderdag en vrijdag de grote massa zich aandient, zijn er morgen al enkele interessante bedrijven die met resultaten komen. Luc Tack presenteert de resultaten van Picanol en Tessenderlo. Ook Atenor, Euronav, Smartphoto, VGP en Spadel dienen zich aan. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud