The day after

Wall Street incasseerde een rake klap na de euforie van woensdag. Vandaag staat er weinig op de agenda om de beleggersharten te beroeren.

Voor vandaag staat er bitter weinig op de Belgische agenda, een tussentijdse verklaring van het investeringsbedrijf Belreca en de vastgoedvennootschap Qrf, niet te nagesproken. De kans dat de barometer van het Japanse consumentenvertrouwen de beleggersharten sneller zal doen slaan, lijkt evenmin groot. Voor het komende weekend prijken wel enkele bijeenkomsten op de agenda die de moeite zijn, zoals de vergadering van de ministers van Financiën en de centrale bankiers van de G20.

Gisteren was een dag vol turbulentie op de markten. De Europese beurzen gingen opnieuw lager, al viel de schade mee. De dramatische Duitse exportcijfers deden vele wenkbrauwen fronsen en beleggers panikeren, tot in New York. De waarschuwende vinger van het IMF deed er nog een schepje bovenop en Wall Street verspeelde in één klap al zijn winst van woensdag, vooral de energiesector liet van zijn pluimen. Activist Icahn zorgd er in zijn eentje voor dat Apple standhield.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud