Tijd voor het 'Beige Book'

De Europese beurzen hadden gisteren een heel gemengd resultaat. De Bel20 kon net niet uit de rode cijfers blijven, met een verlies van 0,1 procent. Een van de aandelen die wel op het droge bleef, was Telenet. Het aandeel kon genieten van de consolidatiegolf die zich aandient in de telecomsector na het bod van Charter op Time Warner Cable maandag nabeurs. 

Op de bredere markt stonden andermaal de panda's in de kijker. Pairi Daiza, dat noteert op de fixingmarkt Alternext, kent een herschikking van de aandelenstructuur. Topman Eric Domb toont veel geloof in zijn panda's en kocht vorige week donderdag een participatie van 15,30 over van de Waalse investeringsmaatschappij SRIW. 

Op Wall Street  was het resultaat dan weer zo klaar als pompwater. Alle drie de koersen gingen fors hoger, nadat de kleinhandelsomzet beter uitviel dan verwacht, met een groei van 0,2 procent in plaats van het verwachte 0,1 procent. De technologieaandelen gingen mee in de hausse die internetgigant Google maandag nabeurs zelf op gang bracht. Met de koop van domoticaspecialist Nest Lab wint de theorie van 'The-Internet-Is-Everywhere' steeds meer terrein, volgens analisten. Enkel de 3D-technologie kon niet profiteren. Stratasys, de maker van 3D-printers, moest voorbeurs erkennen dat 'de uitgaven voor 2014 hoog zullen liggen'. Het aandeel werd 8 procent lager gestuurd. 

Morgen komt er een nieuwe aflevering in het Amerikaanse resultatenseizoen, ditmaal met Bank of America. De eurozone geeft de cijfers voor de handelsbalans van november en in de Verenigde Staten is er een nieuwe versie van het 'Beige Book', de ultieme handleiding voor de volgende Fed-vergadering. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud