Tijd voor (nog meer) resultaten

De Europese beurzen hielden gisteren maar nipt het hoofd boven water. De Bel20 kon de dag besluiten met een lichte winst van 0,2 procent. Andermaal was het zwaargewicht GDF Suez die woog op de index (-0,7 procent). Ook aan de overkant van de Oceaan waren de beurzen niet bepaald euforisch. Wall Street kwam wat op adem na de aanval die de S&P500 eerder deze week op de 2.000 punten waagde (en succesvol afrondde). 

Meer beweging was er op de obligatiemarkten. De Belgische rente zakte gisteren naar een nieuwe diepterecord, onder de 1,2 procent. De koopgolf op de obligatiemarkten is al aan de gang sinds vrijdagavond, toen ECB-voorzitter Mario Draghi de deur op een kier zette voor nieuwe stimulus. 

Ondertussen gaat het resultatenseizoen onverminderd door. De eindstreep is in zicht, waardoor er donderdag en vrijdag een hele resultatengolf op de beurzen neerslaat. Donderdag is het de beurt aan Ablynx, Ackermans & van Haaren, CFE, Connect Group, D'Ieteren, EVS, Exmar, Kinepolis, Option, RHJ International, Sofina en het geplaagde ThromboGenics. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud