Toplui Ford geven uitleg over sluiting Genk

Gisteren is het doek gevallen over Ford Genk. De fabriek sluit in de loop van 2014 de deuren, zo maakte de directie bekend op een bijzondere ondernemingsraad. Daardoor verliezen ruim 4.300 mensen hun baan. Vandaag zullen toplui van Ford meer uitleg geven aan analisten en media via een telefonische vergadering. Voorzitter en CEO Alan Mulally, financieel directeur Bob Shanks en Europees topman Stephen Odell zullen daaraan deelnemen.

In Brussel staan opnieuw een hele reeks kwartaalupdates op de agenda. Voorbeurs is het de beurt aan chemiereus Solvay, plantageholding Sipef en technologiebedrijf Option. Nabeurs geven gastankerbedrijf Exmar, investeringsmaatschappij Quest for Growth en multimediagroep Spector een inzicht in de resultaten.

Het is de voorlaatste dag van het heropend openbaar overnamebod op Transics. De groep rond Walter Mastelinck doet een tweede poging om de boordcomputerspecialist van de beurs te halen. De topman hoopt dat de aandeelhouders ING AM en Generali overstag gaan. De biedprijs is niet gewijzigdt: 7,50 euro per aandeel en 3,35 euro per warrant.

In de Verenigde Staten kijken beleggers reikhalzend uit naar resultaten van Apple. De electronicareus opent nabeurs de boeken. Dinsdag stelde marketingdirecteur Phil Shiller nog de iPad Mini voor. Het is de eerste keer dat Apple op achtervolgen van concurrenten is aangewezen. Analisten vrezen dat de iPad Mini zal knagen aan de marges van Apple.

Nog nabeurs publiceert Amazon kwartaalcijfers. De e-commercereus bewijst dat tabletcomputers met kleinere schermen een verkoopsucces kunnen zijn. De Kindle Fire die eind vorig jaar in de VS op de markt kwam, werd een inslaande hit, die Apple nerveus maakt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud