Transics blijft tot nader order beursgenoteerd

Dinsdag verschuift de blik van belegger naar de VS, waar enkele belangrijke macro-economische indicatoren op het programma staan. Maandag werd het beleggerssentiment nog gedrukt door onder meer een tegenvallend cijfer over het Duitse ondernemersvertrouwen.

Om 15 uur zijn er cijfers over de huizenmarkt, met de Case-Shiller index van de huizenprijzen over de maand juli. De index staat te boek als de beste barometer voor de toestand op de Amerikaanse huizenmarkt, en wordt dan ook met argusogen gevolgd. Een uurtje later is er het Amerikaanse consumentenvertrouwen over de maand september van de Conference Board.

Op bedrijfsvlak zijn er in Brussel enkele aandelen om in de gaten te houden. Zo is het afwachten hoe de koers van Transics zal reageren, nu duidelijk is dat Tavares, het consortium rond topman Walter Mastelinck, de beoogde drempel van 75 procent niet heeft gehaald met zijn overnamebod. Transics blijft dus tot nader order beursgenoteerd.

Ook verzekeraar Ageas kan in beweging komen, nu topman Bart De Smet zijn strategie uit de doeken heeft gedaan naar aanleiding van de jaarlijkse investor day in Londen. Een groter aandeel van schadeverzekeringen in de verzekeringsportefeuille en meer investeringen in de opkomende markten. Dat zijn de belangrijkste strategische keuzes die de verzekeringsgroep wil realiseren tegen eind 2015.

Voorts is het afwachten of de door De Tijd geïdentificeerde overnameprooien op de Brusselse beurs een vervolg kunnen breien aan hun sprong vooruit van maandag. De Tijd concludeerde dat Jensen-Group, Recticel en Arseus de volgende bedrijven zijn die van de beurs worden gehaald. ‘De kans op een bod is het grootst wanneer een prooi de volgende kenmerken heeft: de waardering is laag, de grootaandeelhouder ergert zich blauw aan de lage beurskoers, en de cashflows zijn voldoende hoog opdat een bod met de nodige schulden gefinancierd kan worden’, aldus collega Christophe De Rijcke.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud