Trio Bel20'ers publiceert kwartaalcijfers

©Photo News

De agenda voor beleggers in Brussel wordt woensdag gedomineerd door de kwartaalresultaten van 3 Bel20'ers. AB InBev, Bpost en Solvay openen de boeken over het eerste kwartaal.

Terwijl de stroom aan bedrijfsnieuws amper bij te houden is, worden de grote bewegingen op de beurzen gedomineerd door eerder macro-economische factoren. In Europa kregen de beurzen gisteren een uppercut na een forse rente-opstoot. In de VS blijven beleggers angstvallig de gezondheid van de Amerikaanse economie opvolgen.

Wall Street nam dan ook een (weliswaar kleinere) duik nadat bleek dat het handelstekort van de VS sterker was gestegen dan verwacht. Woensdag komen er dan cijfers over de arbeidsmarkt, in de vorm van de maandelijkse cijfers over de werkgelegenheid in de privésector van loonstrookjesverwerker ADP. Die zijn niet meer dan een opwarmertje voor het officiële banenrapport van vrijdag, maar zullen niettemin met argusogen bekeken worden.

In Brussel ligt de focus echter volledig op bedrijfsnieuws. Niet in het minst op AB InBev . 's Werelds grootste brouwer is het absolute zwaargewicht van de Bel20, en bepaalt aldus de marsrichting van de index. Analisten verwachten een weinig spectaculair kwartaalrapport. De lat ligt hoog voor AB InBev, nadat de cijfers vorig jaar werden opgekrikt door voorraadopbouw in de VS en Brazilië. Maar het vertrouwen in de winstmotor van topman Carlos Brito blijft groot.

In de schaduw van AB InBev komen dan nog twee andere interessante Bel20'ers met cijfers. Het gaat dan om chemiebedrijf Solvay  en Bpost . De verwachting is dat de Belgische postgroep minder inkomsten zal boeken door de structureel dalende volumes van de brievenpost. De hogere tarieven en het succes van de pakjes zouden dat niet helemaal compenseren. Ook de recurrente bedrijfswinst zou lichtjes dalen. Het aandeel is intussen zo sterk gestegen dat minder dan een derde van de analisten nog een koopadvies heeft.

Ook woensdag is het bij het evalueren van de koers van de Bel20 opletten voor het couponnetjesgeknip. Ageas  en Befimmo  noteren ex-dividend.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud