Twee monsterovernames op één week

Wal-Mart, de grootste retailer ter wereld, legde gisteren teleurstellende winstprognoses voor 2014 voor aan zijn aandeelhouders. Als reden haalt het bedrijf de toestand van de Amerikaanse economie aan en de knip in het voedselbonnenbudget van de Amerikaanse overheid.

Maar er was ook positief nieuws, wat de Dow Jones uiteindelijk een winst van 0,6 procent opleverde. Uit nieuwe cijfers van Markit Economics bleek gisteren dat de Amerikaanse industriële nijverheid in februari in stijgende lijn is. Een lichtpunt in de recente stroom van tegenvallende statistieken over de Amerikaanse economie. Economen wijzen er evenwel op dat veel statistieken recent vertekend zijn door de extreme winteromstandigheden in het land. Vandaag worden de verkopen van bestaande huizen in de VS in januari bekendgemaakt. Economen verwachten een terugval tot 4,68 miljoen.

Beleggers blijven zich ondertussen optrekken aan de overnamemarkt die levendig blijft. Deze week waren er bijvoorbeeld de overnames van Forest Laboratories door Actavis (25 miljard dollar) en WhatApp door Facebook (19 miljard dollar).

Befimmo maakte gisteravond zijn jaarresultaten bekend. De vastgoedbevak meldde dat het over het boekjaar 2013 een brutodividend van 3,45 euro per aandeel betaalt. Voor volgend jaar ziet het er ook goed uit. 'De kans dat het dividend stijgt is groter dan dat het daalt.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud