Advertentie

Uitkijken naar Ageas en Bpost

Ageas publiceert woensdagochtend zijn halfjaarcijfers, die de impact zullen voelen van de hagelstorm die Vlaanderen teisterde in juni. Bovendien is nu al duidelijk dat het recente Fortis-arrest eveneens op de resultaten zullen wegen. Ageas gaat beroep aantekenen tegen het arrest maar neemt voor de zekerheid alvast 130 miljoen euro provisies in de boeken om claims van gedupeerde beleggers te dekken.

Het arrest zorgde de voorbije week voor stevige druk op het aandeel. Dé hamvraag is dan ook of Ageas de opgeschrikte aandeelhouders een balsem op de wonde zal leggen. Enkele analisten sluiten niet uit dat CEO Bart De Smet als teken van vertrouwen een nieuw inkoopprogramma van eigen aandelen zal aankondigen. Het vorige - van 200 miljoen euro - is net deze week afgelopen.

Het is voorts uitkijken of Bpost zijn winstprognose voor dit jaar optrekt. Analisten vinden de huidige prognose (stabiele genormaliseerde ebit ten opzichte van de 436 miljoen euro vorig jaar) te conservatief. Ze mikken op 438 à 500 miljoen euro. Bij zijn eerste optreden als CEO kon Koen Van Gerven eerder dit jaar meteen straffe kwartaalcijfers voorleggen. Beleggers rekenen ongetwijfeld op een bisnummer.

Gisteren nabeurs raakte op de website van de FSMA bekend dat Urbain Vandeurzen, voorzitter van GIMV, vorige week voor 1,1 miljoen euro aandelen van de investeringsmaatschappij had gekocht.

In Amsterdam publiceert ING zijn halfjaarresultaten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud