Uitkijken naar cijfers over Amerikaanse huizenjacht

De huizenjacht in de VS komt volop op gang. In het 'spring selling season' wordt het gros van de huizenverkopen gerealiseerd. Voordien vinden Amerikanen het te koud om op huizenjacht te gaan, nadien te warm. Komende week zijn er twee indicatoren die peilen of 'het seizoen' goed zal zijn. Vandaag dinsdag verschijnt het S&P Case/Shiller-indexcijfer. Die vinger aan de pols van de huizenmarkt in twintig steden noteert al 30 procent boven de bodem van drie jaar geleden. Dezelfde dag maakt de makelaarsvereniging ook de verkoop van nieuwe woningen in april bekend.

De Europese beurzen verloren maandag terrein. Vooral in Spanje en Griekenland kregen aandelen forse klappen. Beleggers reageerden onthutst op de verkiezingsnederlaag van de Partido Popular in Spanje. En in Griekenland lijkt er maar geen oplossing te komen voor de schuldproblemen.

Vandaag troepen de aandeelhouders van onder andere Ackermans & van Haaren, Ontex en Recticel samen. En ook bij Accentis is er de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering. Die dreigt uit te lopen tot een marathonzitting. 'Neem uw slaapzak maar mee. Het kan uren duren', zegt Bruno Holthof, de gedelegeerd bestuurder van de beursgenoteerde specialist in industrieel vastgoed. De Nederlandse beleggersactivist Frans Faas heeft een lijst van 300 vragen opgesteld die het bedrijf stuk voor stuk moet beantwoorden.

Wat zit Faas eigenlijk dwars? 'Accentis onderneemt volgens de Amsterdamse vijftiger veel te weinig om de waarde van het aandeel op te krikken. Het bedrijf zou ook geen eigen koers kunnen varen omdat iedere bestuurder gelinkt is aan Gerard Cok', schreef De Tijd het voorbije weekend in een uitgebreide analyse over het bedrijf.

De Brusselse zakenman Serge Globet heeft met zijn investeringsmaatschappij Tolefi zijn belang in Celyad opgetrokken. De hoofdaandeelhouder van het biotechbedrijf kocht een beperkt aandelen bij, 3.300 stuks voor 198.000 euro. Het is de eerste keer sinds oktober dat hij nog eens aandelen kocht. Opmerkelijk is dat hij nu meer dan 60 euro per stuk betaalt. Bij zijn laatste transactie was dat 36 euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud