Advertentie

Uitkijken naar Delhaize en KBC

Analisten verwachten dat Delhaize in het tweede kwartaal 5.231 miljoen euro omzet heeft geboekt, min of meer stabiel tegenover vorig jaar. De onderliggende bedrijfswinst (ebit) daalde vermoedelijk tot 170 miljoen euro. Dat zou een winstmarge van 3,2 procent impliceren, een pak minder dan vorig jaar maar wel een vooruitgang ten opzichte van de 3 procent in het tweede kwartaal.

In het halfjaarrapport van KBC is het onder andere uitkijken naar de negatieve impact van de Hongaarse activite. 'KBC zei eerder al een last van 162 miljoen euro te zullen boeken maar gaf aan dat daar mogelijk nog eens 70 miljoen euro bijkomt', klinkt het bij Petercam. Analisten verwachten dat de aangepaste nettowinst in het tweede kwartaal uitkwam op 250 miljoen euro, zowat de helft minder dan vorig jaar.

Gisteravond verhoogde Bpost zijn winstprognose voor dit jaar na een goed tweede kwartaal. 'We hebben er alle vertrouwen in dat we voor het tweede semester operationele resultaten kunnen bekendmaken in lijn met vorig jaar en dat we dus de vooruitgang die we in het eerste semester boekten, kunnen behouden'. Tot nog toe ging de groep uit van een jaarwinst die de 436 miljoen van 2013 zou evenaren. Over de eerste zes maanden van dit jaar is de ebit al opgelopen tot 294,4 miljoen (+4,3%).

Het is verder uitkijken naar de evolutie van de industriële productie in Duitsland in juni. Woensdag raakte nog bekend dat de fabrieksorder in die maand met 3,2 procent zijn teruggevallen, vooral te wijten aan de terguval van de orders in de rest van de eurozone, als spelen de spanningen in Rusland ook mee.

Om 13.45 uur maakt de ECB haar rentebesluit bekend. En verder maakt Euronext voor het eerst sinds de beursgang eerder dit jaar kwartaalresultaten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud