Uitkijken naar Duitse Ifo-index

De laatste handelsdag van de week, traditioneel een van de kalmere, krijgt kleur door de Duitse Ifo-index. Het Duitse ondernemersvertrouwen herstelde in april grotendeels van de daling in maart, tengevolge van de Oekraïense crisis. Het is afwachten of de bedrijfsleiders deze maand positiever zijn geworden in hun inschatting van de economische evolutie.

Ook in ons land krijgen we zicht op het ondernemersvertrouwen, via de conjunctuurbarometer van de Nationale Bank. In de Verenigde Staten vervolledigen cijfers over de verkoop van nieuwe woningen het beeld van de woningmarkt. Donderdag bleek al dat de verkoop van bestaande woningen was gestegen in april, voor het eerst dit jaar.

Op bedrijfsvlak blijft het rustig. Twee vastgoedspelers komen met resultaten: Ascencio met halfjaarcijfers, Retail Estates met resultaten over het hele boekjaar 2013/2014. Bij Keyware vindt de algemene vergadering plaats.

Wall Street trok donderdag licht hoger, dankzij goede cijfers over de Chinese en Amerikaanse industrie. Beleggers hoedden zich er wel voor grote posities in te nemen met het verlengde weekend dat voor de boeg ligt. Maandag vieren de Staten immers Memorial Day.

Hewlett-Packard zorgde voor opschudding door nog tijdens beurstijd zijn kwartaalcijfers te verspreiden. Het bedrijf gaat nog eens tussen 11.000 en 16.000 banen extra schrappen.

In België maakte ThromboGenics bekend dat het oogmiddel Jetrea nu ook in Maleisië op de markt mag worden gebracht. Het is het eerste Aziatische land waar het te koop komt. Aan een lancering in Japan wordt gewerkt.

Fountain meldde dat zijn kapitaalverhoging met bijna 5 miljoen euro geslaagd is. De overblijvende voorkeurrechten werden donderdag via een private plaatsing verkocht in de vorm van scrips.

Op de algemene vergadering van Delhaize kondigde topman Frans Muller aan dat de retailer in België moet besparen. Door de hevige concurrentie staan de prijzen onder druk en krimpen de marges.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud