Advertentie

Uitkijken naar inflatie en Fagron

Britse inflatiecijfers en een blik op Fagrons eerste kwartaal, ziehier de belangrijkste agendapunten deze week.

Bij het begin van de week blikken we graag vooruit naar enkele belangrijke afspraken.

De eerste volgt dinsdag in het Verenigd Koninkrijk, waar de inflatiecijfers voor maart bekendgemaakt zullen worden. Economen verwachten dat de Britse inflatie afbrokkelde naar 2,2 procent, tegenover 2,3 procent in februari. Als ze het juist hebben, is de inflatie voor de tweede maand op rij hoger dan de doelstelling van 2 procent. De inflatieopstoot is onder meer een gevolg van de daling van het pond sinds het brexitreferendum. Een goedkope munt maakt ingevoerde producten duurder.

De hoger dan gewenste inflatie kan de speculatie over een renteverhoging aanwakkeren. Kristin Forbes, een van de negen bestuurders van de Britse centrale bank, pleitte op de jongste vergadering voor een onmiddellijke renteverhoging. Enkele andere bestuurders lieten weten dat er weinig goed economisch nieuws nodig is om een verstrakking van het monetair beleid te overwegen. Toch lijkt een hogere rente nog niet voor morgen. De rentetermijnmarkt verwacht dat de centrale bank pas in 2018 de rente zal optrekken.

Magistraal

Voor de tweede afspraak blijven we dichter bij huis. Fagron, dat ingrediënten voor magistrale bereidingen in de apotheek maakt, komt donderdag met cijfers over het eerste kwartaal. Het aandeel kreeg onlangs een forse koersdoelverhoging van KBC Securities, vooral een gevolg van technische ingrepen. De analisten hopen dat de bodem inzake prijsdruk in de VS bereikt is en verwachten een positieve koersreactie na de publicatie van resultaten. Tenminste, als alle belangrijke licenties zijn binnengehaald. KBCS rekent ook op een beslissing over de verkoop van HL Technology. Van de vier beurshuizen die het aandeel volgen, hebben er twee een ‘houden’-, twee een ‘kopen’-advies. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud