Advertentie

Uitkijken naar jaarresultaten KBC

Woensdag stak de inflatievrees terug de kop op in de VS. Alle markten verloren daardoor terrein.

Op het vlak van bedrijfsnieuws is het voorbeurs uitkijken naar de jaarresultaten van EVS, KBC en de GIMV. Nabeurs volgt Wereldhave Belgium. In het buitenland komen Allianz, BASF, Continental, Deutsche Borse, AXA, TomTom, Hanson, Kingfisher, LSE en JC Penney.

Belgisch macro-economisch nieuws komt er met de publicatie van de producentenprijzen (0 uur) en de conjunctuurbarometer (15 uur). In de VS staan de wekelijkse aanvragen voor een werkloosheidsuitkering en de wekelijkse olievoorraden op het programma.

STEMMING

De BEL20 verloor net als de andere Europese indexen terrein nadat de inflatievrees in de VS terug de kop opstak. De Amerikaanse consumentenprijzen stegen in januari met 0,2 procent ten opzichte van december. De analisten gingen uit van een stijging met 0,1 procent.

De EUROPESE AANDELENMARKTEN hebben tijdens de middaghandel hun kleine winsten zien verdampen nadat bleek dat de inflatie in de Verenigde Staten onverwacht verder is opgelopen in januari. Dit wakkerde de vrees aan dat de Federal Reserve de rente later in het jaar niet zal verlagen.

In NEW YORK is de Dow Jones-index woensdag lager gesloten. De sterker dan verwachte toename van de consumentenprijzen in januari zorgde vanaf de start van de handel voor vrees dat de inflatiedruk de Fed ervan zal weerhouden de rente later in het jaar te verlagen. De verliezen bleven echter beperkt nadat later op de dag uit de notulen van het laatste rentebesluit bleek dat de Fed niet 'te bezorgd' is over de inflatie.

Volgende BEDRIJVEN kwamen woensdag nabeurs met nieuws of staan donderdag in de belangstelling:

KBC

- Analisten verwachten dat de bank- en verzekeringsgroep KBC in het vierde kwartaal van 2006 een nettowinst van 604,9 miljoen euro heeft geboekt. Een jaar eerder bedroeg de nettowinst nog 453 miljoen euro.

- Vooral de betere prestaties in de regio Centraal- en Oost-Europa (CEE) hebben mogelijk bijgedragen tot een hoger resultaat. Dat leert een rondvraag van Tijd-Nieuwslijn bij vier beurshuizen.

- KBC maakt morgen om 7 uur haar vierdekwartaal- en jaarresultaten van 2006 bekend.

- Over het ganse boekjaar 2006 verwachten de analisten gemiddeld een nettowinst van 3,387 miljard euro, tegenover 2,249 miljard euro in 2005.

ELECTRABEL

- De Belgische elektriciteitsmaatschappij Electrabel is op 20 februari door onderzoeksrechter Bresoux in verdenking gesteld voor onvrijwillige slagen en verwondingen en onvrijwillige doodslag.

- Dit in het kader van het onderzoek naar de omstandigheden van het ongeval in Ghislenghien op 30 juli 2004, meldt Electrabel in een persbericht.

TESSENDERLO

- Tessenderlo Kerley, een Amerikaans filiaal van de Belgische chemiegroep, verkoopt zijn belang in de marketing joint venture Tessenderlo Davison Companies (TDC) aan Davison Petroleum Products.

- De transactie is goed voor 80 miljoen dollar en een deel van het bedrijfskapitaal ter waarde van 10 miljoen dollar en levert Tessenderlo een uitzonderlijke nettowinst van 38 miljoen dollar op die in het eerste kwartaal in de boeken wordt ingeschreven.

UNIE DE PORPHYRE

- Een groep aandeelhouders die individueel minder dan 5 procent bezitten en die verbonden zijn met de vennootschappen Cimescaut, La Valorie en Transmatec hebben hun belang in de producent van porfierbrokken, porfierblokstenen en omhuld steenpuin verminderd van 5,22 procent tot 0,42 procent.

- Dat blijkt uit een transparantiemelding van Euronext Brussel.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud