Uitkijken naar KBC

Donderdag wordt andermaal een drukke resultatendag. Om 7 uur lopen de kwartaalcijfers binnen van Ablynx, Biocartis, EVS, Kinepolis en KBC Groep. Nabeurs zijn Care Property Invest en IBA aan de beurt. Voor de Europese beurzen kunnen de ACEA-cijfers van de auto-inschrijvingen in oktober enige impact hebben.

Analisten rekenen op een stevig kwartaal voor KBC, dankzij de overname van de Bulgaarse bank UBB en de beurshausse. Globaal rekent de analistenconsensus gemiddeld op 629 miljoen euro nettowinst, exact hetzelfde cijfer als een jaar eerder.

De Waalse specialist in kankerbestrijdingstechnologie IBA zag sinds de publicatie van zijn halfjaarrapport eind augustus een vierde van zijn beurswaarde verdampen. Topman Olivier Legrain gaf toen het derde winstalarm van dit jaar. KBC Securities-analist David Vagman verwacht dat IBA de prognoses gaat vernauwen. IBA mikt tot nader order op een omzetgroei van 5 à 10 procent en een winstmarge (rebit) van 2 à 5 procent. Voor 2018 en 2019 gaat het bedrijf uit van een vlakke tot 5 procent omzetgroei en een marge van 5 à 9 procent.

Degroof Petercam-analist Stefaan Genoe verwacht in de kwartaalcijfers van EVS nog geen aanzuigeffect van de nakende Winterspelen in Zuid-Korea in februari. Ook de nieuwe productlanceringen zullen nog niet opvallen in de resultaten, stelt Genoe. Hij verwacht een omzetdaling van 11 procent tot 32,9 euro en een daling van de bedrijfswinst voor afschrijvingen (ebita) met 27,5 procent tot 10,7 miljoen euro. De winst per aandeel ziet hij dalen van 0,77 tot 0,59 euro.

De Europese beurzen gingen woensdag voor de achtste dag op rij lager. De vertraging die de Amerikaanse plannen om de belastingen te verlagen oplopen weegt al enkele dagen op het sentiment. Ook de duurdere euro en lagere prijzen voor aardolie en grondstoffen speelden mee. De EuroStoxx50 sloot 0,3 procent lager, de Bel20 verloor een half procent.

Nabeurs verraste Hamon door een nieuwe forse kapitaalverhoging aan te kondigden. De Waalse specialist in luchtzuiveringssystemen en koeltorens wil tot 70 miljoen euro ophalen door nieuwe aandelen uit te geven. En dat terwijl het bedrijf zelf 59 miljoen euro waard is op de beurs.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud