Advertentie
Advertentie

Vlerick stapt in zieltogend Thrombogenics

De West-Vlaamse ondernemer Philippe Vlerick neemt onverwacht 3,6 procent in Thrombogenics. Dat raakte dinsdagavond bekend.

Zowel de Bank of England als de Federal Reserve in de VS publiceren vandaag woensdag de notulen van hun laatste vergaderingen. Bij de BoE moeten beleggers allicht opnieuw een geeuw onderdrukken, voor de Fed ligt dat anders, het weglaten van een komma kan al voldoende zijn om het beleggerssentiment te doen omslaan.

Vandaag komt er vooral uit het Verenigd Koninkrijk interessant bedrijfsnieuws met de jaarcijfers van zowel luxekledingketen Burberry als topretailer Marks & Spencer. De Europese nummer twee uit de reisindustrie, Thomas Cook Group, toont zijn halfjaarcijfers. Die zijn traditioneel rood gekleurd, omdat een touroperator pas rond deze tijd van het jaar geld begint te verdienen.

In eigen land mogen we een kwartaalupdate verwachten van bouwgroep CFE – zeg maar baggeraar DEME – en dus ook van de investeringsmaatschappij Ackermans & van Haaren die CFE controleert. Ook restbank Dexia komt met cijfers.

Gisteren dinsdag na beurs wist vastgoedontwikkelaar Atenor nog te melden dat de meeste beleggers kozen voor aandelen in plaats van cash, waardoor het kapitaal aandikt met 6,52 miljoen euro. De Europese beurzen gingen gisteren gemiddeld met twee procent omhoog, de Bel20 deed er 1,5 procent bij. Wall Street trappelde lang ter plaatse, maar sloot uiteindelijk met een klein verlies.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud