Vooruitblik van dinsdag 10 april 2012

De Europese beurzen bleven maandag dicht. Wall Street kon wel al reageren op het povere banenrapport van Goede Vrijdag. In maart schiepen de Verenigde Staten slechts 120.000 banen, wat voor veel beleggers een wake-up call was.

Zij zagen de VS na de stroom gunstige berichten over de arbeidsmarkt al in zijn rol kruipen als aanjager van de wereldeconomie. En ook de tweede economie van de wereld - China - staat niet meteen klaar om de rest op sleeptouw te nemen. De Chinese inflatie kwam in maart uit op 3,6 procent, want de speelruimte voor Peking inperkt om de groei aan te zwengelen.

Op Wall Street dook de Dow opnieuw onder de 13.000 punten. De graadmeter leverde 1 procent in. Ook de brede S&P500 (-1,1 procent) en Nasdaq (-1,1 procent) zaten in het verliezende kamp.

Facebook verzorgde de animo, zij het naast de beursvloer. De sociale netwerksite kondigde aan om Instagram over te nemen voor 1 miljard dollar in cash en aandelen.

Op de radar van beleggers dinsdag:

- Dinsdag zijn de Europese beurzen weer open. Beleggers kijken vooral uit naar het einde van de handelsdag op Wall Street, wanneer Alcoa officieel het startsein geeft voor het resultatenseizoen.

De verwachtingen van analisten voor het eerste kwartaal zijn laaggespannen. Ze vrezen dat de aluminiumreus voor het tweede kwartaal op rij een verlies zal opbiechten. Op beterschap hopen weinig waarnemers.

Vorige week liet het bedrijf weten een raffinaderijen te sluiten om het overaanbod tegen te gaan. In de Altantische regio (Europa, VS,...) wil Alcoa de productie met 4 procent terugschroeven.

Verder op de agenda:

- De handelsbalans in China en Duitsland.

- Het rentebesluit van de Japanse centrale bank

- En een trading update van Arseus over het eerste kwartaal. De medische groep komt voorbeurs met cijfers.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud