Advertentie

Vooruitblik vrijdag 13 januari

Voor het eerst in lange tijd trappen drie grootbanken het resultatenseizoen af, en niet het aluminiumbedrijf Alcoa.

Bankaandelen zijn een van de meest gegeerde sectoren in de zogeheten 'Trump rally' sinds de Amerikaanse presidentsverkiezingen. JPMorgan, een zwaargewicht in de Dow Jones-index, rijgt de laatste weken recordkoersen aan elkaar.

Los daarvan bieden de resultaten van JPMorgan, Wells Fargo en Bank of America ook inzicht in de gezondheid van de grootste economie ter wereld.

De resultaten zouden moeten bevestigen dat ook zakenbanken aan de beterhand zijn. En dat dankzij hogere rendementen op vastrentende producten zoals Amerikaanse staatsbons en meer inkomsten uit commissies op basis van de beurshandel, gebaseerd op de eindejaarsrally op de meeste wereldbeurzen.

Het wordt ook uitkijken naar wat de toplui van de respectievelijke banken zeggen tijdens de traditionele conference calls die op hun kwartaalrapport volgen. Sinds de laatste conference calls liet de Amerikaanse centrale bank weten dat het de beleidsrente sneller zal optrekken dan eerder gezegd (met nog drie verhogingen dit jaar, vermoedelijk met telkens 25 basispunten), en verkozen de burgers hun 45ste president.

Hieronder het publicatieschema van de resultaten in Belgische tijd:

- Bank of America: resultaten vierde kwartaal, 12.45 uur
- BlackRock: resultaten vierde kwartaal, voorbeurs, 12.30 uur
- JPMorgan Chase: resultaten vierde kwartaal, 12.45 uur
- Wells Fargo: resultaten vierde kwartaal, 14 uur

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud