Advertentie
Advertentie

Waar u volgende week naar uit moet kijken

Zakt Chinese groei onder 7 procent?

China publiceert maandag als eerste groot land cijfers over de economische groei in het derde kwartaal. Economen verwachten dat de groei is gedaald naar 6,8 procent jaar op jaar tegenover 7 procent in het tweede kwartaal. De sterke daling van de Chinese beurzen had bijna zeker een negatieve invloed op de groei. Peking streeft naar7 procent groei. Een lagere groei zou een tegenvaller zijn voor de regering en zal de speculatie over extra stimuleringsmaatregelen doen toenemen. De angst voor een afkoeling in China en andere groeilanden veroorzaakte de jongste maanden onrust op de beurzen

Doet Volkswagen Duitse industrie krimpen?

Het onderzoeksbureau Markit publiceert vrijdag de PMI-indicator over de economische activiteit in de industrie en dienstensector in Duitsland, Frankrijk en de hele eurozone. Analisten kijken vooral uit naar de impact van het Volkswagen-schandaal op de Duitse cijfers. Economen verwachten dat de indicator van de Duitse industrie met 0,5 punt is gedaald naar 51,8 punten. Dat betekent dat de groei vertraagde, maar niet is stilgevallen. De negatieve invloed van dieselgate op de Duitse dienstensector is wellicht kleiner. De groei in de hele eurozone vertraagde wellicht lichtjes als gevolg van de afkoeling van de opkomende landen.

Publiceren Belgische bedrijven goede kwartaalcijfers?

Een dozijn Belgische ondernemingen publiceert volgende week resultaten van het derde kwartaal. Beleggers kijken vooral uit naar de kwartaalrapporten van Melexis (woensdag), Nyrstar (donderdag) en het Bel20-bedrijf Umicore (donderdag). Melexis is als producent van chips voor de autosector gevoelig voor de gevolgen van het Volkswagen-schandaal. De grondstoffenaandelen Nyrstar en Umicore ondervinden de gevolgen van de dalende grondstoffenprijzen. Andere bedrijven die cijfers presenteren zijn onder meer Mobistar (dinsdag), Barco (woensdag) en Deceuninck (woensdag). De meeste Bel20-bedrijven publiceren pas later cijfers.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud