Wachten op de Fed en de ceo van Microsoft

Misschien draait de Fed de geldkraan pas dicht als Microsoft een nieuwe ceo heeft? Op beide is het nu al maandenlang wachten en de kans is groot dat ze ook allebei pas in 2014 een feit zijn.

Gisteren/dinsdag eindigden bijna alle beurzen in het rood, in Europa liepen de verliezen behoorlijk op, Wall Street hield ze binnen de perken. In eigen land komen we vandaag na de middag te weten hoe het gesteld is met het vertrouwen van de consument, bij onze oosterburen krijgen we inzage in het vertrouwen van de ondernemers, dat gebeurt al voor de middag. De ochtend wordt eerst afgetrapt met de cijfers over de Japanse handelsbalans in november.

Maar dat verwijnt natuurlijk allemaal in het niet tegenover het - nog maar eens - langverwachte resultaat van de Fed-tweedaagse. Omdat de inflatie zo hardnekkig laag blijft, zijn steeds meer waarnemers ervan overtuigd dat de centraal bankiers nog even zullen wachten met het dichtdraaien van de maandelijkse geldkraan van 85 miljard euro. In de VS worden morgen net voor de opening van Wall Street gegevens meegedeeld over het aantal bouwvergunningen van de voorbije maand.

Dat alles duwt een reeks kwartaalresultaten van bedrijven met een raar boekjaar naar de achtergrond, al is dat niet terecht. Zo zijn de cijfers van koerierbedrijf FedEx, net als die van UPS, vaak een indicator op korte termijn voor de economische groei, zowel in de VS als in de rest van de wereld. Bij softwaregroep Oracle is het afwachten of de winst opnieuw tegenvalt, het aandeel won gisteren in elk geval licht terrein (+0,3%) en geen daarmee tegen de Nasdaq-stroom in.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud