Advertentie
Advertentie

Wall Street boekt tweede winst op rij

Op Wall Street is de Dow woensdag voor de tweede keer op rij hoger geeindigd. De telecomaandelen waren in trek na sterke cijfers van Dow-lid AT&T en de olieprijs viel terug onder de kaap van 125 dollar. De bankaandelen zetten hun remonte verder. Het Beige Book, dat niet verrassend sprak over vertragende groei en verhoogde inflatie in de VS, kon geen richting aan de indexen geven.

De Europese beurzen boekten forse winsten. Ook in Europa zette de dalende olieprijs aan het kopen, terwijl ook enkele goede resultaten uit de autosector (Peugeot, Fiat) voor enthousiasme zorgden. De banksector herleefde, HBOS spurtte bijna 20 procent hoger op speculatie dat het overgenomen zou worden door het Spaanse BBVA. In de Bel20 namen Dexia (+7%), Fortis (+4,9%) en KBC (+4,6%) resoluut het voortouw. Op de brede markt kregen Barco en Global Graphics klappen na zwakke kwartaalcijfers.

Donderdag komt het Belgische resultatenseizoen goed op gang met voorbeurs tweedekwartaalcijfers van Mobistar en Option. Nabeurs is het dan de beurt aan CMB, Quest for Growth en het op Nasdaq noterende Vasco Data. Op macrovlak valt het Duitse (10.00 uur) en het Belgische (15.00 uur) ondernemersvertrouwen voor juli te noteren. De indicator van de aankoopdirectuers voor de eurozone zal om 10.00 uur een beeld geven over de evolutie van de economie in de eurozone in juli. In de VS, tenslotte, vallen nog de verkopen voor bestaande woningen in juni (16.00 uur) te noteren.