Wall Street draait beursherstel weer om

Traders op Wall Street zagen de indexen in het laatste handelsuur van dinsdag alsnog in het rood duiken. ©REUTERS

Het lijkt erop dat het wereldwijde beursherstel na de Chinese renteverlaging maar van korte duur is. De herstelgolf spatte uiteen op het trottoir van Wall Street, waar eerdere winsten in het laatste handelsuur helemaal werden uitgewist.

Een concrete aanleiding voor de plotse omslag in negatieve zin op Wall Street was er niet. De volatiliteit lijkt wel erg op het kenmerkende manische beurssentiment dat gepaard gaat met een beurs die langzaamaan in een berenmarkt afglijdt. Het wordt woensdag afwachten of ook de andere beurzen in de wereld de hoop op herstel alweer laten varen.

Vraag is of ze daarbij veel hulp gaan krijgen van de beursagenda. Daar staat immers bitter weinig op om beleggers houvast te bieden. De cijfers over de bestellingen over duurzame goederen in de VS in de maand juli zijn niet meteen een erg bepalende factor. Maar wanneer de nervositeit dusdanig hoog is, kan zelfs een 'kleinere' macro-economische indicator een disproportioneel grote impact toegekend krijgen.

Verder wordt het in Brussel best een boeiende dag, met meerdere bedrijven die tweedekwartaal- of halfjaarresultaten publiceren. Dat is onder meer het geval voor de twee bedrijven van ondernemer Luc Tack, Picanol en Tessenderlo . Voorts komen ook Agfa-Gevaert , Leasinvest Real Estate , Smartphoto en Thrombogenics met cijfers.

Officieel stond ook het halfjaarrapport van Argen-X geprogrammeerd. Maar die cijfers lekten dinsdagavond al uit. Al hoeft dat niet meteen voor consternatie te zorgen. Voor een dergelijk biotechbedrijf zijn tussentijdse resultaten eerder een non-event. Beleggers hechten veel meer belang aan nieuws over onderzoeksprojecten, maar die worden steevast in aparte persberichten bekendgemaakt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud