Wall Street geniet in uitgesteld relais van jobrapport

Beleggers moesten door de wekenlange shutdown van de Amerikaanse overheidsdiensten 18 dagen langer dan gewoonlijk wachten op het banenrapport, maar dat maakte de vreugde er niet minder op als het rapport eindelijk van de persen rolde. 

Met een iets zwakker dan verwachte jobcreatie, waren beleggers in hun nopjes. Ze zijn zo gesterkt in hun overtuiging dat het herstel van de arbeidsmarkt nog te broos is om de centraal bankiers aan te zetten hun stimulus terug te draaien. Waarschijnlijk slaat de Federal Reserve nog zeker de rest van het jaar maandelijks voor 85 miljard dollar herverpakte woonkredieten en staatspapier in.

Op Wall Street tikte de S&P500 alweer op een record af. De Dow Jones zit nog net onder een piek. Dat is vooral te wijten aan de recente koersval van IBM, hét zwaargewicht in de Dow.

Beleggers kregen ook een steuntje in de rug van een aanzwellende stroom doorgaans meevallende bedrijfsresultaten. Ook vandaag zijn weer een flink aantal bedrijven aan zet, al is de grote stroom in Brussel pas voor donderdag en vrijdag. Wel geeft Barco voorbeurs een update over het derde kwartaal. ING denkt dat de kwartaalomzet jaar op jaar met een klein procent afneemt, tot 283 miljoen euro.

Zo'n daling zou niet onverwacht zijn: op de beleggersdag vorige maand liet CEO Eric Van Zele al weten dat het keerpunt voor digitale cinema - de groeimotor van de jongste jaren - bereikt is, nu de meeste bioscopen gedigitaliseerd zijn. Van Zele maakt zich wel sterk dat andere takken de rol kunnen overnemen.

Ten slotte is het ook uitkijken naar de Europese Centrale Bank. Die geeft om 10 uur in Londen meer tekst en uitleg over zijn nieuwe rol als Europese bankenwaakhond. Echt veel details mogen beleggers waarschijnlijk nog niet verwachten over hoe Frankfurt de bankbalansen tegen het licht zal houden, maar mogelijk komt er meer uitleg over hoe de ECB banken kan dwingen uniforme regels voor probleemkredieten te hanteren.

 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud