Wall Street keert rode trend opnieuw om

Voor de tweede dag op rij slaagde Wall Street erin om de Europese rode trend te negeren en hoger te sluiten. De zwakke prestatie van de afgelopen dagen zette Amerikaanse beleggers, geïnspireerd door goede bedrijfsresultaten van onder meer Starbucks, opnieuw aan tot kopen. eBay was het kneusje van dienst na ontgoochelende prognoses voor het tweede kwartaal.

Eerder op de dag kregen de Europese beurzen een flinke tik. De goede resultaten van voedingsgigant Nestlé werden ondergesneeuwd door de escalerende Griekse schuldperikelen en de zwakke kwartaalcijfers van gsm-fabrikant Nokia. De aanhoudende negatieve nieuwsstroom rond Griekenland woog in Brussel zwaar op de financials, die op hun beurt zwaar op de Bel20 wogen.

Vandaag staan enkele belangwekkende macro-economische indicatoren op de agenda. De Ifo-indicator voor het Duitse ondernemersvertrouwen over de maand april krijgen we al om 10 uur. Hetzelfde cijfer voor ons land wordt om 15 uur bekend gemaakt. Op bedrijfsvlak blijft het vandaag na enkel drukke dagen relatief kalm. In Brussel zijn er resultaten van Global Graphics. Elders in de wereld passeren onder Akzo Nobel, Volvo en Honeywell de revue.

Stemming


Wall Street: De Dow Jones sloop 0,1 procent hoger tot 11.134,29 punten. De S&P500 deed wat beter met een winst van 0,2 procent tot 1.208,67 punten. Nasdaq tekende voor de beste prestatie door 0,6 procent hoger te koersen tot 2.519,07 punten.

Europa: De beurzen zagen winsten van 0,5 tot 1 procent omslaan in stevige verliezen. De toonaangevende landenindexen sloten tussen 0,7 procent (Amsterdam) en 1,3 procent (Parijs) lager. De pan-Europese Stoxx600 index zakte 1,1 procent.

Brussel: De Bel 20 sloot uiteindelijk 1,1 procent lager op 2.630,94 punten. Er waren vier stijgers voor 16 dalers.

Bedrijven


Transics

  • Petercam en dochter Petercam Management Services hebben hun belang in telematicabedrijf Transics afgebouwd beneden de 3 procent. Dat blijkt uit een melding van Transics.


Thenergo

  • De familie Leysen heeft zijn belang in Thenergo afgebouwd van 14,48 procent tot 12,4 procent. Dat blijft uit een melding van het Antwerpse groenestroombedrijf.


Van De Velde

  • De Belgische lingeriefabrikant Van de Velde neemt op 1 mei de Nederlandse winkelformule 'LinCHérie' over. Financiële details worden niet gegeven, maar 'de overname zal geen belangrijke impact hebben op de geconsolideerde cijfers', aldus het bedrijf.


Quest for Growth

  • De Leuvense privak Quest for Growth is er voor het vierde opeenvolgende kwartaal in geslaagd positieve cijfers voor te leggen. De groep boekte in de eerste drie maanden van het jaar een nettowinst van 2,1 miljoen euro of 0,18 euro per aandeel. Dat hoger resultaat is vooral op conto te schrijven van de beursgenoteerde portefeuille. Maar de koopjesperiode op de aandelenmarkten is inmiddels weer grotendeels voorbij, waarschuwt de groep.


GBL

  • Groep Brussel Lambert (GBL), de holding van de families Frère en Desmarais, richt een derde Ergon-fonds op. Het krijgt een kapitaal van 350 miljoen euro mee. GBL brengt de verse middelen alleen aan.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud