Wall Street kiest pas in laatste uur voor weg omhoog

De Europese beurzen zijn positief aan de week begonnen. De optimistische stemming na de verlaging van de discontorente door de Fed vorige vrijdag zinderde gisteren nog na. Ook het nieuws dat Lehman Brothers zijn advies voor de financials optrok, deed de markten deugd. Wall Street kon die positieve tendens niet echt volgen. De toonaangevende indexen sloten verdeeld. Beleggers focusten de hele dag op de kredietcrisis, maar bij de slotbel wogen de goede resultaten van doe-het-zelfketen Lowe's zwaarder.

De Bel20 volgde de trend op de Europese beursvloeren. De opwaardering voor de financiele sector door Lehman Brothers was de motor voor de Brusselse sterindex, die sterk afhangt van de prestaties van zwaargewichten Fortis (+0,4%), KBC (+0,8%) en Dexia (+0,7%).

Op macro-economisch vlak is het vandaag uitkijken naar de ZEW-index voor het beleggersvertrouwen over de maand augustus (11 uur), de nieuwe industriele orders in de Europese Unie over de maand juni (11 uur) en het Belgisch consumentenvertrouwen over de maand augustus (15 uur).

Op bedrijfsvlak blijft het nagenoeg windstil.

STEMMING

WALL STREET toonde maandag op de slotbel een verdeeld beeld. Een rally in het laatste handelsuur zette de graadmeters, die vrijwel de gehele dag duidelijk lager koersten, op het nippertje in de plus. Op de slotbel noteerde de Dow Jones-index 0,32% hoger op 13.121,35 punten. De brede S&P 500 daalde een marginale 0,03% tot 1.445,55 punten en technologiebeurs Nasdaq noteerde een plus van 0,14% op 2.508,59 punten.

De EUROPESE BEURZEN genoten nog na van de verlaging van de discontorente door de Fed. De DJ Stoxx50 finishte op 3.658,19 punten, een winst van 0,4 procent. Eenzelfde stijging bij de DJ Eurostoxx50, die op 4.173,29 punten sloot. Alle nationale beurzen stonden op winst. Londen won 0,2 procent, terwijl Parijs 0,7 procent hoger eindigde. In Frankfurt steeg de DAX 0,4 procent. De grootste winst was voor Amsterdam, waar de index er 1,1 procent bij deed.

Op EURONEXT BRUSSEL sloot de Bel20 1,1 procent hoger op 4.117,02 punten. Enkel de kleinhandelaar Colruyt sloot met verlies (-0,4% tot 149,50 euro).

BEDRIJVEN

INNOGENETICS

- De Gentse biotechnologiegroep Innogenetics heeft over het tweede kwartaal een omzet geboekt van 14,2 miljoen euro, minder dan analist Christophe Van Vaeck van KBC verwacht had.

- Het netto- en bedrijfsverlies bedroeg wel aanzienlijk minder dan Van Vaeck verwacht had. Innogenetics boekte een bedrijfsverlies van 3,16 miljoen euro, terwijl het nettoverlies op 3,78 miljoen euro afklokte.

EPIQ

- De elektronicagroep EPIQ verhoogt zijn omzetverwachting voor het ganse boekjaar. Investor Relations Johan Cappelle mikt op een jaaromzet van 200 miljoen euro, wat een groei van 36 procent betekent tegenover het vorig boekjaar.

- Over het eerste halfjaar steeg de omzet met 39,3 procent tot 97,5 miljoen euro. De verkopen van het automobielsegment groeiden met 43 procent tot 73,9 miljoen euro, goed voor 76 procent van de totale omzet. De industriele toepassingen groeiden met 63 procent tot 4,8 miljoen euro en vertegenwoordigen 5 procent van de groepsomzet. De omzet van de consumentenelektronica steeg met 30 procent tot 18 miljoen euro of 18 procent van de totale omzet.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud