Wall Street lager kerstweekeinde in

(tijd) Bezorgdheid over de economische groei in de VS zette vrijdag de indexen onder druk. Zowel de Europese als Amerikaanse beurzen gingen lager het kerstweekeinde in. Ook in Brussel was er verlies.

De zorgen worden aangewakkerd door de macro-economische cijfers over de orders duurzame goederen. Het aantal orders voor duurzame goederen zonder auto's daalde in november met 1,1%, waar economen gemiddeld rekenden op een stijging van 0,8%.

Amper nieuws op deze tweede kerstdag. Zowat alle belangrijke aandelenmarkten zijn gesloten, uitgezonderd Wall Street en Tokio.

STEMMING

- Op EURONEXT BRUSSEL ging de Bel20 0,36 procent lager tot 4.350,92 punten.

- Op de EUROPESE AANDELENMARKTEN ging de DJ Stoxx50 0,52 % lager tot 3.675,32 punten en de EuroStoxx 500,94% lager tot 4.073,50. Londen koerste als enige toonaangevende graadmeter hoger: met 0,1%. Parijs verloor 1% en Frankfurt raakte 1,1% kwijt.

- De DOW JONES eindigde 0,6% lager op 12.343,22 punten, terwijl de S&P 0,5% moest inleveren tot 1.410,76 punten. De technologiezware Nasdaq werd met 0,6% terugezet tot 2.401,18 punten.

Volgende BEDRIJVEN kwamen vrijdag nabeurs met nieuws of staan dinsdag in de belangstelling:

BRANTANO

RETAIL ESTATES

- Vastgoedbevak Retail Estates, gespecialiseerd in winkelpanden, neemt 19 winkels en het distributiecentrum van schoenenverkoper Brantano over. Retail Estates betaalt 42,5 miljoen euro voor de panden, Brantano blijft huurder.

- Brantano strijkt een meerwaarde van 22 miljoen euro op.

DEXIA

- Het verplicht openbaar bod van de financieledienstengroep Dexia op de 25 procent van de aandelen van zijn Turkse sectorgenoot DenizBank die het nog niet in handen heeft is vrijdag afgerond.

- De Belgisch-Frans bankverzekeraar heeft nu een belang van 99,74 procent in DenizBank.

PINGUIN

- De BVBA Management Deprez rond de familie Veerle Deprez heeft niet langer de exclusieve controle in rechte over de producent van diepvriesgroenten Pinguin. Management Deprez BVBA, Food Investment International (rond de familie Hein Deprez) en de nv Tosalu (familie wijlen Luc Desimpel) hebben de gezamenlijke controle over Pinguin verworven via de gezamenlijke gecontroleerde holdingvennootschap 2 D NV.

DECEUNINCK

- De West-Vlaamse producent van kunststof raamprofielen Deceuninck stuurde gisteren na beurstijd uit met een omzet- en winstwaarschuwing voor het boekjaar 2006. Voor het eerst sinds zijn beursgang verwacht het bedrijf een nettoverlies.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud