Wall Street licht hoger naar Thanksgiving

(tijd) Op de vooravond van het Thanksgiving-feest beleefde Wall Street een vrij makke sessie. Vanuit het macro-economisch vlak kwamen enkele signalen over een afkoelende Amerikaanse economie. Met name het consumentenvertrouwen van de Universiteit van Michigan - het zogenoemde Michigan Sentiment - kwam onder de verwachting uit. De indices sloten uiteindelijk licht hoger.

De olieprijs kende woensdag een daling. De olie- en benzinevoorraden in de Verenigde Staten bleken de voorbije week meer dan verwacht gestegen. In Londen sloot de Brent-future 1,5 procent lager op 59,49 dollar. In New York gaf de WTI-future 1,4 procent prijs tot 59,34x dollar. Dinsdag waren de olieprijzen gestegen, onder meer door exportbeperkingen in Alaska.

Vandaag donderdag zijn de beurzen gesloten in Japan en de Verenigde Staten wegens een feestdag. In Japan wordt Labor Thanksgiving Day gevierd, in de VS het feest van Thanksgiving. Er moeten dus geen impulsen van over de Atlantische Oceaan worden verwacht.

In Brussel wordt het een behoorlijk drukke beursdag. Twee Bel20'ers en twee investeringsbedrijven komen met resultaten. Om 7 uur al mag KBC worden verwacht met zijn derdekwartaalcijfers. Omega Pharma rapporteert nabeurs, om 17.45 uur. Om 8 uur 's morgens verschijnen Ackermans & van Haaren en GIMV op het appel.

Elders in Europa is het veel rustiger qua resultaten. De meeste aandacht zal ongetwijfeld uitgaan naar de luchtvaartmaatschappij Air France-KLM.

Ook op macro-economisch vlak valt er wel een en ander te rapen. In Duitsland staat om 10 uur de Ifo-indicator van het ondernemersvertrouwen geprogrammeerd. Om 15 uur wordt de Belgische conjunctuurbarometer bekendgemaakt.

STEMMING

Op WALL STREET bleef de Dow Jones nagenoeg onveranderd op 12.326,95 punten. De S&P 500 won 0,2 procent op 1.406,09 terwijl de Nasdaq 0,45 procent steeg naar 2.465,98 punten. De volumes waren vrij laag.

De EUROPESE AANDELENMARKTEN klommen woensdag in de vroege handel naar het hoogste peil sinds januari 2001, maar het optimisme smolt weg na de bekendmaking van de cijfers van het Amerikaanse consumentenvertrouwen. De DJ Stoxx50 moest uiteindelijk 0,3 procent prijsgeven om uit te komen op 3.691,00 punten. De DJ EuroStoxx50 bleeg nagenoeg stabiel: -0,03 procent tot 4.094,97 punten. De Euronext100 verloor 0,18 procent tot 943,18 punten.

Op EURONEXT BRUSSEL eindigde de Bel20 in lijn met de andere Europese beurzen licht lager. Een lager dan verwachte index voor het Amerikaanse consumentenvertrouwen, de index van de Universiteit van Michigan, speelde de Europese beurzen in de middaghandel parten. De Bel20 verloor 0,2 procent tot 4.221,79 punten. De aandelenkorf telde 9 stijgers en 10 dalers.

Volgende BEDRIJVEN kwamen woensdag nabeurs met nieuws of staan donderdag in de belangstelling

KBC

- Resultaten derde kwartaal (07 uur).

- Vijf analisten, gepolst door Tijd-Nieuwslijn, verwachten gemiddeld een nettowinst van 546,4 miljoen euro, tegen 543 miljoen euro in het derde kwartaal van 2005.

OMEGA PHARMA

- De distributeur van voorschriftvrije geneesmiddelen maakt op 17.45 uur de resultaten over het derde kwartaal bekend.

- Analisten verwachten gemiddeld een bedrijfskasstroom (ebitda) van 30,4 miljoen euro.

SUEZ

- De fusie tussen de Franse energiebedrijven Gaz de France (GdF) kan niet meer in 2006 worden beklonken. De voor vandaag geplande raad van bestuur van GdF, waarop de fusie zou worden besproken, is door een beslissing van een Franse rechtbank uitgesteld tot 2007. GdF ging tegen de uitspraak in beroep, maar rond middernacht bevestigde het hof van beroep de uitspraak.

- Door het uitstel kunnen GdF en Suez de bijeenroeping van de aandeelhouders, die gepland was voor 29 december, niet laten doorgaan. Die buitengewone algemene vergadering wordt nu uitgesteld tot de lente van volgend jaar, omdat het jaarresultaat van 2006 dan in rekening moet worden gebracht.

- Die nieuwe timing kan de fusieplannen in het gedrang brengen. Op 22 april vinden in Frankrijk presidentsverkiezingen plaats, en volgens waarnemers wordt het heel moeilijk om in de aanloop daarnaar de fusie door te voeren.

- De raad van bestuur van de Franse gasmaatschappij Gaz de France wil, in nauwe samenwerking met Suez, een nieuwe kalender opstellen voor de fusie van de twee bedrijven. Dat meldt GdF in een persbericht.

ACKERMANS & VAN HAAREN

- Update derde kwartaal (08 uur).

GIMV

- Trading update derde kwartaal (08 uur).

IBT

- De producent van implantaten ter behandeling van prostaatkanker verhoogt zijn verwachtingen voor dit jaar lichtjes en verwacht nu iets beter te doen dan een breakeven op niveau van de bedrijfskasstroom. Het nettoresultaat zal nog negatief zijn.

- De verkoop via het recent uitgebouwde eigen distributienetwerk loopt vlot en de kosten blijven onder controle.

- Het nettoverlies bedroeg in het derde kwartaal een kwart miljoen euro, wat beter is dan verwacht.

- Het belang van de Waalse investeringsmaatschappij SRIW in IBt is gestegen van 4,82 procent tot 7,60 procent. Dat blijkt uit een participatiemelding door SRIW bij Euronext Brussel.

LEASINVEST REAL ESTATE

- De huuromzet van de vastgoedbevak Leasinvest Real Estate (RE) is in het eerste kwartaal van het boekjaar 2006/2007 (periode eindigend op 30 september 2006) uitgekomen op 8,39 miljoen euro. Dat betekent een stijging van 81 procent vergeleken met 4,63 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder.

PUNCH TELEMATIX

PUNCH INTERNATIONAL

- De inschrijving op de kapitaalverhoging van de leverancier van telematicadiensten Punch Telematix is op 22 november vervroegd afgesloten.

RECTICEL

- Het belang van Rec-Les (Lessius) in Recticel is gedaald van 12,84 procent tot 9,19 procent. Dat blijkt uit een participatiemelding door Rec-Les bij Euronext Brussel.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud