Wall Street schudt China-vrees van zich af

De vrees voor een sterke afkoeling van de Chinese economie deed de Europese beurzen woensdag ruim 3 procent kelderen. Het was de tweede verliesdag op rij te wijten aan de devaluatie van de yuan. De Chinese munt verloor woensdag trouwens opnieuw aan waarde, tot de centrale bank tussenbeide kwam.

Volgens handelaren was er in Europa sprake van lichte paniek. De beurzen in New York gingen aanvankelijk dezelfde richting uit, maar in de sloturen werden de verliezen helemaal goedgemaakt.

Donderdag moeten we het zonder grote macro-economische cijfers stellen. De ECB geeft wel de notulen vrij van de laatste rentevergadering, maar vermoedelijk valt daar maar weinig nieuws uit te halen. In de VS zijn er om 14.30 uur cijfers over de kleinhandelsverkopen.

Op zijn minst drie interessante Europese bedrijven openen de boeken over het tweede kwartaal. Vooreerst het Deense scheepvaart- en energieconcern AP Moller-Maersk, dat met Maersk Line 's werelds grootste containerrederij in huis heeft. In Duitsland is het de beurt aan energiegroep RWE om cijfers te presenteren en in Zwitserland aan Nestlé.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud