Wall Street slaagt in nipte winst

(tijd) Wall Street eindigde gisteren nipt hoger. De Amerikaanse beurs ging hoger van start maar moest die openingswinst al snel prijsgeven na een lager dan verwachte index voor het vertrouwen van de Amerikaanse inkoopmanagers in maart. Tegen het einde van de beurssessie bleek het optimisme, onder meer vanwege de mega-overname door KKR van First Data, toch groot genoeg voor een kleine winst.

Vandaag worden in de VS de autoverkopen van de maand maart bekendgemaakt. In Europa staan de producentenprijzen over de maand februari op de agenda.

Nu de beurgenoteerde bedrijven allemaal hun jaarresultaten hebben bekendgemaakt en de paasvakantie begonnen is, wordt weinig bedrijfsnieuw verwacht vandaag. Galapagos houdt vanavond zijn gewone en buitengewone algemene vergadering.

STEMMING

- De EUROPESE BEURZEN zijn met lichte winsten aan de week begonnen. De lager dan verwachte ISM-index zorgde even voor opschudding, maar meer dan een kortstondige dip werd het niet. Beleggers keken vooral naar het overnamenieuws uit de telecomsector, waar Telecom Italia in de aandacht staat van zijn Amerikaanse sectorgenoten AT&T en America Movil. De DJ Stoxx50 sloot 0,1 procent hoger op 3.713,02 punten bij 28 stijgers en 22 dalers. De DJ Euro Stoxx50 won 0,2 procent tot 4.189,55 punten en de Euronext100 0,3 procent tot 995,33 punten. Onder de nationale beurzen ging Parijs 0,2 procent hoger, Frankfurt steeg 0,3 procent, Amsterdam 0,3 procent en Londen ging 0,1 procent hoger.

- Op EURONEXT BRUSSEL ging de Bel20 net als elders in Europa licht hoger dankzij overname- en fusiegeruchten. Een lager dan verwachte Amerikaanse inkoopmanagersindex had slechts een kortstondig negatief effect op de beursgraadmeter. De Bel20 sloot 0,31 procent hoger op 4.485,69 punten. Vier aandelen uit de korf daalden, de rest steeg. Omega Pharma was de grootste stijger met een plus van 2,9 procent tot 59,35 euro.

- WALL STREET aarzelde tussen winst en verlies. De Dow Jones hield bij een bescheiden winst met 0,23 procent tot 12.382,30 punten. Nasdaq won 0,03 procent tot 2.422,26 punten. Het nieuws van de dag was de overname door durfinvesteerder KKR van First Data, een verwerker van creditcard- en betalingstransacties. Het prijskaartje van de transactie beloopt 29 miljard dollar.

Volgende BEDRIJVEN kwamen maandag nabeurs met nieuws of staan vandaag in de belangstelling:

INBEV

- Brauerei Beck, een onderdeel van de Belgisch-Braziliaanse biergroep InBev, heeft maandag een nieuw logistiek centrum in de Duitse stad Bremen ingehuldigd. Dat meldt Beck & Co in een persbericht. Het logistiek centrum heeft een oppervlakte van 13.000 m2, en biedt plaats aan 25.000 gevulde paletten. Dat komt overeen met een volume van meer dan 12 miljoen liter bier. Brauerei Beck is een afdeling van InBev Deutschland, een volle dochter van InBev. Beck is de grootste Duitse exportbrouwerij en produceert jaarlijks ongeveer 7 miljoen hectoliter bier.

D'IETEREN

- De Belgische autodienstengroep D'Ieteren heeft in maart 2007 een marktaandeel behaald van 20,28 procent, tegen 19,32 procent in dezelfde maand van 2006. Dat blijkt uit een gezamenlijk persbericht van Febiac en de FOD Mobiliteit en Vervoer over de inschrijvingen van nieuwe voertuigen. De stijging van het marktaandeel komt er ondanks een daling bij Volkswagen, het belangrijkste merk voor D'Ieteren. Volkswagen daalde van 10,78 naar 9,57 procent. Audi kon dan weer marktaandeel winnen en ging van 4,75 naar 5,61 procent. De andere merken die DIeteren invoert, gingen vooruit. Skoda steeg van 2,26 procent tot 2,79 procent en Seat ging van 1,35 naar 2,07 procent. Er werden 142 Porsches verkocht, goed voor een marktaandeel van 0,24 procent. Vorig jaar was dat slechts 0,18 procent. D'Ieteren streeft voor 2007 naar een marktaandeel van 20 procent.

REAL ESTATES

- Retail Estates, een vastgoedbevak gespecialiseerd in baanwinkels, neemt drie grote winkelpanden over voor 10,5 miljoen euro. Een van de winkels, gelegen in Antwerpen (Merksem) wordt verhuurd aan speelgoedwinkel Fun. Kleding- en schoenenwinkel Muys huurt de andere twee panden, gevestigd in Gent (Gentbrugge) en Ninove. Retail Estates betaalt de overname volledig met nieuwe aandelen. Een en ander blijkt uit een persbericht nabeurs.

- De drie winkels hebben een gezamenlijke oppervlakte van 10.834 vierkante meter. Ze leveren Retail Estates jaarlijks 657.000 euro huur op, goed voor een rendement van 6,28 procent.

BRANTANO

- De verkoop van twee Muys-winkels aan de in baanwinkels gespecialiseerde vastgoedbevak Retail Estates levert voor Brantano een meerwaarde na belastingen op van 3,2 miljoen euro. De prijs die voor het onroerend goed betaald werd is 7,1 miljoen euro.

- Muys NV blijft huurder van de panden en heeft huurovereenkomsten van 27 jaar 'tegen marktconforme voorwaarden' afgesloten. De winkel gelegen te Ninove wordt uitgebaat onder de naam 'Muys' en de winkel gelegen te Gentbrugge wordt uitgebaat onder de naam 'Estilogie'. De transactie zal plaatsvinden tegen een rendement voor Retail Estates van 5,99 procent.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud