Wall Street verslikt zich in miljardendeals

Wall Street sloeg dinsdag geen munt uit gunstig economisch nieuws. Een onverwachte verbetering van het ondernemersvertrouwen in augustus doet nochtans vermoeden dat de Amerikaanse zomer deze zomer vaart won. Maar net dat baart de belegger wat zorgen, aangezien Wall Street vaak anders denkt dan Main Street.

De stevig aanpikkende economie vergroot de kans dat de Amerikaanse centraal bankiers op hun vergadering van 18 september al beslissen hun forse stimulus wat te temperen. Tot nog toe pompt de Federal Reserve elke maand 85 miljard dollar in de economie, maar stilaan kunnen de VS het ook met wat minder steunwieltjes rooien. Vandaag zullen beleggers zonder twijfel het Beige Book - de economiische handleiding bij de volgende rentevergadering - met argusogen uitvlooien.

Die tempervrees was niet het enige dat de Dow Jones wat afremde. Twee Dow-componenten hadden het niet onder de markt omdat beleggers zich verslikten in hun miljardendeals: Microsoft kreeg klappen omdat beleggers twijfelen aan het nut van de overname van Nokia, en bij Verizon vinden beleggers het prijskaartje van 130 miljard dollar voor de volledige controle over Verizon Wireless wel heel fors.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud