Advertentie

Wall Street wist dipje uit op één week

©Mediafin

De pechweek is alweer weggespoeld, de brede S&P500-index sloot gisteren af op een nieuwe recordkoers.

Veel had de kapitalisatiegewogen aandelenkorf niet meer nodig om een vers record op de tabellen te schilderen. Eind vorige week herstelde de S&P500 al van een tuimelperte op woensdag, en ook deze week eindigde de dagwinst telkens in het groen.

©Mediafin

De plotse winstnemingen zijn een week later dus alweer verteerd. De index sloot af op 2.404,4 punten, een nieuw absoluut record. De meer geconcentreerde Dow Jones-index stak ondertussen de neus opnieuw boven de 21.000 punten, maar bleef nog een fractie onder zijn recente record.

Ondertussen maakte de euro een bescheiden sprongetje van 1,118 dollar naar 1,2 dollar, na de publicatie van de Fed-notulen. Daarin werd vrijgegeven wat de bestuurders van de Amerikaanse centrale bank bespraken op een vergadering eerder deze maand.

Daaruit viel af te leiden dat de Fed steeds dichter bij een nieuwe renteverhoging komt, al zal die beslissing waarschijnlijk niet bij het rentebesluit in juni vallen. De laatste 'hike' dateert nog maar van maart dit jaar. De meeste Fed-bestuurders vinden een renteverhoging 'binnenkort' nuttig. Ook het afbouwen van de balans van de Fed vinden de meesten wenselijk. Voorzitster Janet Yellen wil dat beleid vermoedelijk op gang trappen voor haar mandaat afloopt in februari van volgend jaar.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud