Wall Street zet punt achter verliesreeks

Wall Street zette maandag overtuigend een punt achter vijf opeenvolgende verliesbeurten. De Dow Jones trok 1,1 procent hoger. Beleggers lijken best te kunnen leven met de 'Realpolitik' van het westen tegenover de de facto annexatie van het Oekraïense schiereiland Krim bij Rusland. Het Westen kwam volgens verwachting wel met beperkte sancties, maar echt harde economische maatregelen bleven uit.

Bovendien kan Wall Street zich opwarmen aan de nakende komst van een verse beurshype: Alibaba, zeg maar het Chinese Amazon. Dat belooft één van de grootste beursintroducties aller tijden te worden en beleggers namen al een voorschot door Yahoo! - dat een belang van 24 procent in Alibaba controleert - 4 procent hoger te stuwen.

In Brussel is het dinsdag uitkijken naar de beleggersreactie op de resultaten die Resilux en Thrombogenics maandag nabeurs vrijgaven. Bij Thrombogenics, dat deze week zijn laatste dagen in de Bel20 beleeft, lag de omzet uit de verkoop van oogmedicijn Jetrea in 2013 op een ontgoochelende 20,2 miljoen. Die ontgoocheling zit echter natuurlijk al in de over 2013 gedecimeerde beurskoers.

De zelfs weer afzwakkende verkoop in de tweede jaarhelft zette de biotechnologiegroep er zelfs toe aan 'alle strategische opties' te overwegen. Belangrijker is hoe de pas opgestarte Europese verkoop van Jetrea in 2014 evolueert, aangezien het product rugdekking krijgt van een ervaren verkoopsteam van Novartis-dochter Alcon. Make-or-break, want als het met dat verkoopsteam niet lukt zal het nooit lukken.

Beter nieuws was er bij Resilux. De fabrikant van voorvormen voor pet-flessen kwam met recordresultaten over 2013 en belooft een nog beter 2014. Wel was Airolux, de joint venture met het Zwitserse IPS in ecologische persluchtverpakkingen, nog verlieslatend. CEO Dirk De Cuyper laat in het midden of 2014 voor Airolux rendabel wordt, wél stelt hij dat het keerpunt bereikt wordt: 'Maar of dat maart, augustus of september zal zijn?'

 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud