Advertentie

Wat brengt de komende week?

Volgende week krijgen we flink wat macro-economische cijfers over ons heen. Dinsdag zullen PMI-cijfers ons duidelijk maken hoe de industrie en de dienstensector er voor staan in China, de eurozone en de Verenigde Staten. Voor de eurozone worden in elk geval geen schitterende cijfers verwacht; het herstel verloopt dan ook bijzonder moeizaam.

Woensdag is de Duitse Ifo-indicator aan de beurt, zeg maar het ondernemersvertrouwen. Maar ook daar wellicht geen goed nieuws. Economen verwachten een verdere daling, onder invloed van de slappe Europese economie en de aanhoudende spanning met Rusland.

Maandag gaat de aandacht vooral naar het consumentenvertrouwen in de eurozone. En dat zal niet zo best zijn. De Europese consument kreunt onder overheidsbesparingen en nieuwe of hogere belastingen, onder een hoge werkloosheid in tal van landen, en ook onder geopolitieke onzekerheid.

Wat bedrijfsnieuws betreft staat bij Bpost een buitengewone vergadering op de agenda. De halfjaarvooruitzichten van Total kunnen wel interessante informatie opleveren.

Vrijdag boekten de Europese beurzen kleine winsten. Er was algemene opluchting dat Schotland deel blijft uitmaken van het Verenigd Koninkrijk. In New York ging alle aandacht naar Alibaba, dat zijn beursdebuut maakte. Tegenover de introductiekoers van 68 dollar schoot het aandeel 38,1 procent hoger.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud