Advertentie

Week met economische cijfers voor de boeg

Het resultatenseizoen is officieel voorbij, zodat de aandacht nu in de richting van de economische cijfers zal verschuiven die traditiegetrouw bij het begin van een nieuwe maand worden gepubliceerd.

Maandag staat alvast het ondernemersvertrouwen in de eurozone en de Verenigde Staten op het programma, via de indicator van de aankoopdirecteurs. Later volgende week is het uitkijken naar het Amerikaanse banenrapport (vrijdag).

De Europese beurzen sloten vrijdag alsnog hoger. In de laatste handelsuren van het eerste kwartaal kwam het optimisme weer bovendrijven en trokken ze een sprintje. De Euro Stoxx 50 sloot met 0,4 procent winst. Spelbreker in Europa was de beurs van Londen, die 0,4 procent lager eindigde.

In Brussel wist de Bel20 een winst van 0,6 procent te vergaren dankzij sterke prestaties van Engie (+2,15%) en ING (+1%). Met uitzondering van Colruyt (+1,6%) waren de andere bewegingen in de index klein. Op de brede markt vielen de forse verliezen van Exmar (-4,6%), Kiadis (-9,6%) en ABO-Group (-9,85%) op.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud