Advertentie
Advertentie

Week vol macrocijfers en kwartaalresultaten op komst

Een week vol macro-economische cijfers en bedrijfsresultaten komt eraan. Door de shutdown van Amerikaanse overheidsdiensten lopen deze week tal van statistieken met enige vertraging binnen.

Het belangrijkste rapport is zonder twijfel het banenrapport op dinsdag. Analisten geloven dat de Amerikaanse economie in september 180.000 banen creëerde, tegenover 169.000 in augustus. De werkloosheidsgraad bleef wellicht stabiel op 7,3 procent. De prestaties van de arbeidsmarkt hebben een belangrijke invloed op het beleid van de Amerikaanse centrale bank.

De centrale bank vergadert op 30 oktober. De meeste economen gaan ervan uit dat de Federal Reserve de geldkraan nog enkele maanden zal openhouden, vermoedelijk zelfs tot in maart als de onzekerheid over de begrotingsdiscussie in de VS van de baan.

Op Euronext stromen de kwartaalresultaten deze week massaal binnen. Maandag trappen onder andere Mobistar, Akzo Nobel en Philips de match af. Later, met vooral een storm op donderdag en vrijdag, is het de beurt aan Barco, Deceuninck, Exmar, Nyrstar, Solvay en Umicore.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud