Wereldwijd donkerrode beursdag

Volgende bedrijven kwamen donderdag nabeurs met nieuws of staan vrijdag in de belangstelling:

AB INBEV:
- Bierbrouwer AB InBev heeft de eerder aangekondigde verkoop van vier fabrieken voor metalen blikjes en deksels aan Ball Corporation afgerond. De verkoopprijs is 577 miljoen dollar.

ABLYNX:
- Biotechbedrijf Ablynx heeft donderdag opnieuw een mijlpaalbetaling ontvangen, ditmaal van het Duitse Boehringer Ingelheim. Het Belgische bedrijf krijgt 3 miljoen euro. Een dag eerder kreeg Ablynx al een mijlpaalbetaling van 2,7 miljoen euro van het Amerikaanse Wyeth.

BOIS SAUVAGE:
- Vincent Doumier, de in opspraak gekomen gedelegeerd bestuurder van holding Bois Sauvage, wordt verdacht van nieuwe feiten van handel met voorkennis. Doumier wordt er nu van verdacht zijn eigen portefeuille van Fortis-aandelen verkocht te hebben in de namiddag van 3 oktober, enkele uren voor de schorsing van de handel in Fortis. Het zou gaan om enkele duizenden euro's.

BSB:
- Halfjaarresultaten

DECEUNINCK
- Openbaar aanbod tot inschrijving op nieuwe aandelen met VVPR strips tegen 0,98 euro per aandeel. Aanbod loopt t.e.m. 7 oktober.

DEVGEN:
- Het Belgische agrotechnologiebedrijf Devgen heeft 14,7 miljoen euro opgehaald via een private plaatsing. De opbrengst van de operatie wordt aangewend om de zaad- en technologiebusiness van het bedrijf verder uit te bouwen. Devgen mikt daarbij vooral op Zuid-Oost-Azië.
- Devgen gaf 1.753.339 nieuwe aandelen uit, aan 8,38 euro per aandeel. Deze prijs stemt overeen met de gemiddelde aandelenkoers over de laatste 30 dagen. Door deze transactie stijgt het aantal aandelen met 9,8 procent.

GIMV:
- De investeringsmaatschappij Gimv verkoopt haar participatie in biotechnologiegroep Fovea aan de farmagigant Sanofi-Aventis. De verkoop heeft een onmiddellijke positieve invloed van 12 eurocent per aandeel op de laatst gepubliceerde intrinsieke waarde.

TELENET:
- Via zijn dochtermaatschappij Binan Investments heeft Liberty Global, hoofdaandeelhouder van Telenet, zijn belang in de telecomgroep vergroot. Binan Investments kocht donderdag 141.352 Telenet-aandelen voor ruim 2,5 miljoen euro, blijkt uit vier verschillende meldingen op de website van de Commissie voor het Bank-, Financie- en Assurantiewezen (CBFA). De gemiddelde aankoopprijs bedroeg 17,84 euro. Het aandeel sloot donderdag af op 17,79 euro (-1,39%).