Advertentie
Advertentie
Advertentie

Yellen trekt richting Congres

Door de Duitse zege in de WK-finale zondagavond verdiende bondskanselier Angela Merkel de afgelopen dagen de nodige aandacht. Maar morgen moet ze plaats ruimen en de schijnwerpers laten aan een andere machtige vrouw. Fed-baas Janet Yellen trekt naar het Amerikaanse Congres, helemaal op de heuvel van Capitol Hill. 

Ze zal er toelichting geven over het rentebeleid, iets waar Wall Street-economen reikhalzend naar uitkijken. De vraag van een miljoen is wanneer Yellen de rente naar omhoog zal halen, nu de arbeidsmarkt aan de beterhand is. 

Maar niet alleen op Capitol Hill, ook op Wall Street valt er een en ander te beleven. Het resultatenseizoen wint er stevig vaart. Citigroup koerste er drie procent hoger, zelfs met een boete van zeven miljard en een krasselende marktenzaal. Goldman Sachs, Intel, Johnson & Johnson en JPMorgan komen morgen met hun resultaten van het tweede kwartaal. 

Het is afwachten wat de marsrichting is op de Brusselse beurs. Om 11 uur is er bij onze oosterburen de maandelijkse ZEW-index, die de animo bij beleggers en investeerders meet.