Advertentie

Zet u schrap!

Zet u schrap voor een nieuwsrijke dag! We krijgen een update van de industriële productie uit zowel China, Europa als de VS. En een twintigtal bedrijven doet de boeken open over zijn prestaties na negen maanden.

Het onderzoeksinstituut Markit publiceert cijfers over de economische activiteit in de eurozone. De zogenaamde PMI-indicator daalde in september met 0,5 punt naar 51,5 punten, voorspellen analisten. Een score boven 50 punten wijst op een stijging van de activiteit in de privésector, en omgekeerd. In de industrie is de activiteit wellicht lichtjes gedaald, terwijl de dienstensector blijft groeien. De industrie is de sector die het meest last heeft van de afkoeling van de Europese en de wereldeconomie.

De PMI-cijfers zullen wellicht de druk op de Europese Centrale Bank (ECB) verhogen om haar monetair beleid verder te versoepelen.

In eigen land geven niet minder dan 12 bedrijven een update over het derde kwartaal. Kleppers als Telenet, Umicore, CMB, Nyrstar en Deceuninck. En kleinere garnalen als Coil, Option, Quest for Growth, Sipef, Smartphoto, Wereldhave Belgium en Zenitel.

Verder van huis is het vooral uitkijken naar de kwartaalcijfers van Credit Suisse, Daimler, Tesco, Microsoft, Amazon.com en Caterpillar.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud