Advertentie

Zevende winstmaand op rij voor S&P500

Sputtert het herstel van de Amerikaanse economie of niet? En belangrijker: welke impact heeft dat op het beleid van de Federal Reserve om maandelijks 85 miljard dollar in de Amerikaanse economie te pompen? Het was de vraag bij alle beleggers de afgelopen week. Al overheerste vrijdag uiteindelijk vooral het beeld van een herstel dat nog niet echt op kruissnelheid zit.

Dat duwde de voornaamste aandelenindexen op Wall Street vrijdag in het laatste handelsuur afgetekend lager het weekeinde in. Dat belet niet dat de S&P500 zijn zevende winstmaand op rij heeft neergezet. Dat is de langste winstreeks sinds september 2009.

Maandag krijgen beleggers relatief weinig gepland nieuws voorgeschoteld om hun analyse van de Amerikaanse economie verder aan te scherpen. Al zal de ISM-index voor de industrie over de maand mei wel verder inzicht kunnen bieden. Dezelfde indicator staat ook geprogrammeerd voor de eurozone.

Op bedrijfsvlak staat er omzeggens niets op de agenda. Tenzij de start van de inschrijvingsperiode voor de obligatielening van champagnehuis Vranken-Pommery als nieuws kan bestempeld worden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.