Advertentie
Advertentie

ZEW en Amerikaanse inflatie

Behalve de beurzen zelf zullen beleggers vandaag drie macro-economische cijfers vooral in het oog houden. Om te beginnen de ZEW-index, die het vertrouwen van grote beleggers en analisten in de Duitse economie weergeeft. Duitsland heeft het moeilijker dan enkele maanden geleden omdat de vraag naar Duitse machines vanuit China - maar ook vanuit andere landen - aanzienlijk is gedaald.

Een tweede reeks data komt na de middag uit de Verenigde Staten: de inflatie en de industriële productie in oktober, die respectievelijk om 14.30 uur en 15.15 uur worden vrijgegeven. Beide worden extra in het oog gehouden omdat ze bepalend kunnen zijn voor de Federal Reserve om volgende maand al dan niet de rente te verhogen.

De resultatentrein dendert ook voort. In de Verenigde Staten komen Home Depot en Wal-Mart, 's werelds grootste retailer, met kwartaalcijfers. In België zijn Aedifica, Argen-X, IBA en Leasinvest Real Estate aan de beurt.

Kinepolis deed dat maandagavond al, een dagje vroeger dan verwacht, net al Banimmo. De bioscoopgroep trok in het derde kwartaal 4,1 procent meer bezoekers dan een jaar geleden. Bij Banimmo daalden de huurinkomsten omdat een site in Parijs volop in herontwikkeling is.

Maandag lieten de beurzen zich niet van de wijs brengen door de terreuraanslagen in Parijs. Zelfs de CAC40, de voornaamste Franse index, bood weerstand en verloor slechts 0,1 procent. De Amerikaanse beurzen beleefden na een slechte week zelfs een goede sessie, vooral dankzij een stijging van de olieprijs. De Dow Jones won 1,4 procent.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud