Interim management ook voor KMO's

Interim management is niet alleen weggelegd voor grote bedrijven. Ook KMO's zijn gebaat met het aantrekken van externe know how en kennis, bijvoorbeeld in het geval van opvolgingsproblemen, vastgelopen projecten of een nakend faillissement.

Waarschijnlijk zal er in heel wat KMO's een mentaliteitsverandering nodig zijn. Ze hebben vaak de neiging te denken dat wat ze zelf doen beter doen. "Dat is niet zo," zegt Marc Van Haver. "Soms is het beter om in het geval van managementproblemen of groeipijnen een buitenstaander aan te trekken. Vaak denken KMO's ook dat het probleem na twee maanden wel zal overwaaien en dat ze de problemen beter kunnen uitzitten. Dat is een risicovolle houding. De onderneming kan veel geld en tijd verliezen door alles te laten aanmodderen. Wanneer het bedrijf langer dan drie maanden zonder manager zit, dan merk je wel dat ze beroep doen op een interim manager."

Marc Van Haver voerde al ook heel wat opdrachten uit bij KMO's. Toch vindt hij dat het bedrijf minstens 150 medewerkers moet tellen. "Anders wordt het te duur," zegt de interim manager.

Melanie De Vrieze

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud