'50-plussers motiveren is grote uitdaging'

Het dynamiseren van 50-plussers die zich mentaal al hebben voorbereid op een rustige oudere dag, is voor de Belgische outplacementkantoren de grootste uitdaging.' Dat zegt Lynn Coutigny, de algemeen directeur van Right Management Benelux.

(tijd) 'Om daarin te slagen zijn ook wijzigingen op de arbeidsmarkt nodig. Voorlopig is brugpensioen nog altijd mogelijk vanaf 58 jaar. Waarom zouden werkgevers dan in de aanwerving en de opleiding van oudere arbeidskrachten investeren?'

Generatiepact

De Belgische outplacementkantoren kregen met het Generatiepact een flinke duw in de rug. Sinds 4 augustus zijn Belgische bedrijven in herstructurering verplicht outplacement aan te bieden aan de ontslagen werknemers jonger dan 58 jaar. Ondernemingen moeten individueel ontslagen werknemers ouder dan 45 jaar voortaan inlichten over hun recht op outplacement. Eerder volstond het voor de werkgevers outplacement aan te bieden als de ontslagen werknemer er zelf om vroeg, een regeling die in de praktijk eerder niet dan wel tot een effectieve begeleiding van de werkzoekende leidde. Ontslagen werknemers zijn ook verplicht deel te nemen aan outplacementtrajecten. Doen ze dat niet, dan dreigen ze hun werkloosheidsvergoeding te verliezen.

Uitdaging

Volgens Lynn Coutigny, de algemeen directeur van Right Management en al jarenlang actief in de outplacementsector, ligt de grootste uitdaging voor de outplacementkantoren bij de 50-plussers die de arbeidsmarkt in gedachten al vaarwel hebben gezegd en nu toch gedwongen worden een andere baan te zoeken.

Coutigny pleit voor een specifieke aanpak van 50-plussers. 'Naast de klassieke opdrachten van een outplacementkantoor, hulp bij de emotionele verwerking van het ontslag, bij het opstellen van een curriculum vitae of bij de analyse van de werkaanbiedingen, komt het er vooral op aan 50-plussers de weg te helpen vinden naar die bedrijven en sectoren waar de opportuniteiten liggen.' Uit onderzoek van professor Luc Sels, een arbeidseconoom van de KULeuven, blijkt dat een aantal sectoren veel meer jobs voor 50-plussers in de aanbieding hebben dan andere. Zo liggen de kansen voor oudere arbeiders en bedienden vooral in het onderwijs en in de sector van het transport.

EC

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud