Bedrijven kunnen lijst btw-plichtige klanten elektronisch indienen

(belga) - Boekhoudkantoren kunnen sinds vorige maand de jaarlijks verplichte lijst met btw-plichtige klanten elektronisch indienen bij de administratie via een beveiligde elektronische toepassing. Vanaf 2007 kunnen ook bedrijven die zelf hun boekhouding afhandelen deze toepassing gebruiken.

De staatssecretarissen van Administratieve Vereenvoudiging Vincent Van Quickenborne en van Modernisering van Financiën Hervé Jamar wijzen er op dat vanaf volgend jaar de verplichte elektronische btw-aangifte geleidelijk wordt ingevoerd.

In de eerste helft van 2007 wordt de btw-aangifte verplicht elektronisch voor zo'n 5.500 grote ondernemingen met meer dan 100 werknemers. Begin 2008 is dat ook het geval voor ongeveer 20.000 middelgrote ondernemingen en in de eerste helft van 2009 moeten alle ondernemingen hun btw-aangifte elektronisch doen, met een uitzondering voor die ondernemers die aantonen dat zij niet over de nodige ICT-infrastructuur beschikken.

Om de elektronische aangifte nog vlotter te laten verlopen, lanceert de FOD Financiën binnenkort Intervat II, een btw-programma dat meervoudige aangiften zal kunnen verwerken en informatie rechtstreeks zal ophalen uit informaticaprogramma's en doorsturen aan de overheid.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud