Belgacom en Skynet bundelen internetactiviteiten

(tijdnet) - Belgacom voegt zijn internetactiviteiten samen met het gros van die van zijn internetdochter Skynet. De bundeling gebeurt in het kader van SURF, het jongste veranderingsproject bij Belgacom, en doet ruim 200 werknemers verhuizen van de dochter- naar de moederonderneming.

Vanaf 1 januari centraliseert Belgacom zijn internettoegangsdivisies. Zowel Belgacom als dochter Skynet bieden namelijk internettoegang aan, wat bij de klant af en toe verwarring zaaide bij de dienst-na-verkoop. De bundeling past dan ook in het veranderingsproject SURF dat de klantentrouw dient te stimuleren.

De fusie betekent niet het einde van Skynet. Een ploeg van ongeveer 70 mensen blijven de productie van content of internetinhoud, onder meer voor de portaalsite www.skynet.be, verzorgen. Belgacom wil deze divisie in de toekomst verder uitbouwen. De overige ruim 200 werknemers van Skynet verhuizen naar het moederbedrijf.

Belgacom Skynet ontstond uit de overname en fusie van het kleine Brusselse internetbedrijf Skynet en Interpac (internet voor bedrijven). Het is 's lands grootste internetaanbieder, zowel in het particuliere als zakelijke segment.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud