Belgacom, Microsoft, Hewlett-Packard en Intel werken samen voor PC-Privéproject

(belga) - De technologiebedrijven Belgacom, Microsoft, Hewlett-Packard en Intel slaan de handen in elkaar om computers en randapparatuur te verkopen aan Belgische bedrijven. Door een nieuwe wet is het immers fiscaal aantrekkelijker voor bedrijven computers te kopen voor thuisgebruik door hun werknemers. De regelgeving past in het PC-Privéproject van de federale overheid, bedoeld om de aanwezigheid van de Belgen op het internet te verhogen.

De nieuwe wetgeving maakt het voor werkgevers fiscaal interessanter om hun werknemers een pc met internetverbinding thuis aan te bieden. Ofwel koopt de werknemer zelf de pc. De werkgever kan dan voor 60 procent van de aankoopprijs tussenkomen. Ofwel verschaft het bedrijf de werknemers het materiaal en de internetaansluiting. In dat geval wordt het privé-gebruik beschouwd als een belastbaar voordeel van 180 euro voor de computer en 60 euro voor de internetverbinding. Maar als de werkgever de werknemers 180 euro per jaar voor de computer en 60 euro per jaar voor de verbinding laat bijdragen, zijn er geen voordelen van alle aard meer en moet het bedrijf daar ook geen belasting op betalen.

De vier initiatiefnemers bieden bedrijven paketten aan van een HP-computer met Intel-processoren, een Microsoft-besturingssysteem en een ADSL-abonnement van Belgacom. De aangeboden paketten hebben een marktwaarde van 1.800 euro.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud