Ervaringsfonds moet werkkwaliteit 55-plussers verbeteren

(belga) - Bedrijven die systemen uitdokteren om 55-plussers aangepast te laten werken, kunnen daarvoor voortaan op financiële steun rekenen van de federale overheid. Minister van Werk Frank Vandenbroucke (sp.a) en staatssecretaris voor Arbeidsorganisatie en Welzijn op het Werk Kathleen Van Brempt (sp.a) werkten daarvoor het Ervaringsfonds uit.

Met het fonds willen de regeringsleden bedrijven aanmoedigen na te denken over hoe ze de ervaring en knowhow van hun oudere werknemers kunnen valoriseren en de kwaliteit van hun werk verbeteren. Dit jaar wordt er vijf milijoen euro geïnvesteerd in het fonds.

Het denkwerk en de concrete initiatieven van de bedrijven worden deels gefinancierd door de overheid. Afhankelijk van hun grootte kunnen bedrijven daarvoor rekenen op een maximale tussenkomst van 20.000 euro.

Het initiatief past in het regeringsbeleid om meer 55-plussers aan het werk te houden en te krijgen. Om dat te realiseren moet dan wel nagedacht worden over aangepaste formules die het voor de betrokkenen aantrekkelijker moet maken dat ook te doen. Voorbeelden van dergelijke formules zijn aanpassing van de werktijden en van de organisatie of inzetten van oudere werknemers in meer begeleidende jobs.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud